Na svečanosti u Skupštini grada, održanoj 18. aprila 2016. godine, uručene su nagrade Najevropljanin za 2015, koju Prva evropska kuća tradicionalno dodeljuje za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, preduzetništvo i menadžment. U oblasti ekologije i prerade otpada tu nagradu je dobila Ana Petrović Vukićević, predsednica Udruženja reciklera Srbije.

Ana Petrović Vukićević ovom prilikom se obratila skupu i zahvalila se na ukazanoj časti i poverenju koje su joj dali ovom nagradom i istakla sledeće: ,,Ovo priznanje  za mene predstavlja potvrdu i podstrek da se na pravi način borim i zalažem za bolje poslovno i životno okruženje u našem društvu, ukazujući na važnost ekologije, životne sredine i reciklažne industrije. Zelena industrija je rastuća grana privrede, inkluzivna i društveno odgovorna. Ovo priznanje je poruka i našim članicama, Udruženja reciklera Srbije, da  ćemo u procesu evroskih integracija  biti značajan partner države i građana u sređivanju životnog okruženja. Posebno mi je drago što ovu nagradu primam danas na svetski dan reciklaže električnog i elektronskog otpada”, izjavila je Ana Petrović Vukićević.

APV i JJ

Nagrada Najveropljanin godine u oblasti politike uručena je Ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović. Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović uručila je nagradu Najevropljanin u oblasti ekonomije direktoru Energoprojekta Vladimiru Milovanoviću, čije se preduzeće našlo na međunarodnoj listi najboljih građevinskih kompanija. Nagradu Najevropljanin za 2015. u oblasti privrednog razvoja je dobio vlasnik ALCO grupe Miroljub Aleksić, koji je kreirao prvi srpski lanac hotela visoke kategorije “A hoteli”. U prethodne tri godine, ALCO grupa je investirala u svoj razvoj više od 70 miliona evra. Izvršni direktor aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu Raša Ristivojević je dobitnik nagrade Najevropljanin godine u oblasti menadžmenta u sportu, jer je u prošle godine imenovan na volontersku poziciju predsednika Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje je izuzetno uspešno održano u Beogradu početkom 2016. godine. Gitarista Boško Radojović je dobio nagradu Najevropljanin u oblasti kulture i umetnosti kao jedan od najuspešnijih pedagoga na polju gitare.

Noseća ideja dodeljivanja nagrade “Najevropljanin godine” je da se na atraktivan i pristupačan način najširoj javnosti približi proces evropskih integracija sa njegovim najvažnijim stubovima – politikom, ekonomijom i kulturom, kroz koje se maksimalno afirmišu napori koje pojedinci i organizacije čine na polju evropskih integracija. Najevropljane nominuju i biraju članovi Organizacionog odbora i izbornog saveta Prve evropske kuće, u saradnji sa većim brojem pretežno nepartijski orijentisanih građana.

recikler

 

Written by sineza.rs