mali-andjeli-zitisteUdruženje građana „Naši mali anđeli“ iz Žitišta sprovelo je projekat „Samo nek se zna-recikliram i ja!“ u okviru kojeg su deca od 3 do 12 godina pohađali raznovrsne kreativne radionice i kroz igru i zabavu učili o reciklaži, zagađenju i problemima koje može da izazove neadekvatno postupanje sa otpadom.

Posle dva meseca radionica, a uz podršku kompanije NIS, mališani su pripremili završnu izložbu na kojoj su prikazali šta su sve radili i naučili.

“Znala sam šta je reciklaža, ali sam nešto novo o tome i naučila. Najviše mi se svidelo kad smo sastavljali ekološku azbuku”, kaže osmogodišnja Dejana.


“Naučio sam da nešto staro i što nam ne treba možemo da recikliramo i napravimo nešto novo. Najviše mi se svidelo kad smo od starih kartonskih kutija napravili naše maskote”, rekao je osmogodišnji Jovan.

Kroz projekat, koji je pokrenut uz podršku NIS-a, bilo je važno da se i najmlađi podstaknu na učenju o ekologiji i nauče šta je to reciklaža i kako se otpad može iskoristiti.

“Svidelo mi se što smo svašta novo pravili. Najviše mi se dopalo što kroz druženje učimo o reciklaži i što smo reciklirali karton”, kaže sedmogodišnji Nemanja.

“Samo nek se zna–recikliram i ja!“ odabran je na javnom konkursu „Zajednici zajedno“ koji je raspisala kompanija NIS, a pored njega, u Žitištu je putem javnog konkursa realizovano još nekoliko projekata iz oblasti sporta, ekologije, kulture i nauke, a svi oni zajedno doprinose razvoju lokalne zajednice.

Izvor: 24sata.rs

Written by sineza.rs