klasika-beogradska-filharmonijaKlasika na neobičan način!

Beogradska filharmonija i perkusionistički studio „Grac“, pod dirigentskom palicom Fabrisa Bolona, održali su preksinoć koncert u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine. Na programu su bila dela Jana Jarvlepa, Stevana Hristića, Edvarda Griga i Morisa Ravela posvećena podizanju ekološke svesti i očuvanju prirode.

Gosti iz Austrije oduševili su publiku sjajnim muziciranjem na instrumentima napravljenim od plastičnih flaša, staklenih boca i starih šerpi. Perkusionistički studio „Grac“ osnovao je Ginter Majnhart 1979. godine.

Prikupljajte otpad

Tokom poslednjih 30 godina ovaj ansambl je učestvovao u velikom broju produkcija na raznim scenama, kako u svojoj zemlji tako i u inostranstvu. Kako je najavljeno, Beogradska filharmonija je u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ u holu postavila štand za reciklažu kako bi se ukazalo na značaj prikupljanja otpada i očuvanja životne sredine.

Novi koncerti

Neobičan koncert i pomalo netipičan spoj za klasičnu koncertnu scenu došli su da čuju ministri kulture i privrede Ivan Tasovac i Saša Radulović.

Nakon što je publika mogla da čuje kako zvuče melodije na recikliranim instrumentima, već 24. januara u ciklusu „Bizarrte“ Filharmonija priprema Mesijanovu Turangalila simfoniju za klavir, Martenoove talase i orkestar.

Izvor: Kurir

Written by sineza.rs