ecofair-2013Međunarodni sajam energetike “Energetika 2013” i sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa “Ecofair 2013” održani su na Beogradskom sajmu od 7. do 12. oktobra.

Sajmovi “Energetika” i “Ecofair” organizovani su pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja i Privredne komore Srbije koja je bila partner.

Pod zajedničkim sloganom „Zelena energija“ učestvovalo je 180 izlagača iz zemlje i sveta. Zbog velikog interesovanja i izlagača i javnosti ovogodišnje manifestacije trajale su dan duže u odnosu na prethodne godine.

Ove manifestacije značajne su za poboljšanje regionalne saradnje i povezivanje privreda, jer na njima izlažu i firme iz okruženja – Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Pored domaćih i regionalnih kompanija, učesnici ovogodišnjih manifestacija bili su i brojni inostrani izlagači iz Italije, Poljske, Litvanije, Norveške, Austrije, Grčke, Mađarske, Belgije, Nemačke, Francuske i Češke.

Na sajmovima je bilo reči o zaštiti i očuvanju životne sredine i prirode, održivom razvoju i međunarodnoj saradnji, kao i o upravljanju prirodnim bogatstvima i strategijama za buduću eksploataciju. Tokom četiri dana sajma organizovan je izuzetno bogat stručan program sastavljen od konferencija, okruglih stolova, aktuelnih predavanja i prezentacija.

Written by sineza.rs