regionalna-deponija-srem-macvaKonačno su gradovi Šabac i Sremska Mitrovica zakopali ratne sekire i posle godinu dana izgladili nesporazume oko funkcionosanja zajedničkog Javnog preduzeća Regionalna deponija „Srem – Mačva“. Predstavnici dva grada dogovorili su se da u martu sledeće godine Skupština grada Šapca izabere direktora deponije, a Sremska Mitrovica predsednika nadzornog odbora ove firme.

Tek što je pre godinu dana sagrađena kod sela Jarak, i počela da radi, zbog međusobnih nesuglasica komšija u Mačvi i Sremu, blokiran je rad regionalne deponije „Srem – Mačva“. Skupština grada Sremske Mitrovice je pre godinu dana imenovala direktora deponije, međutim, grad Šabac nije dao saglasnost na ovo imenovanje.

Na regionalnoj deponiji „Srem – Mačva“ u drugoj fazi bi trebalo da bude sagrađen i osposobljen sistem za reparaciju. Međutim, nesporazum oko direktora deponije pretio je da ugrozi dalja ulaganja iz IPA fondova EU u sve projekte u Srbiji.

Dogovorili smo se sa predstavnicima Šapca da izmenimo osnivački akt o ovom zajedničkom preduzeću, a jedna od izmena je da grad Šabac sada imenuje direktora, a Sremska Mitrovica predsednika nadzornog odbora. To se očekuje u martu sledeće godine i verujem da će preduzeće tada profunkcionisati“, kaže Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Međutim, izmenjeni osnivački akt i rešenja o izboru čelnih ljudi JP Regionalna deponija „Srem – Mačva“ treba da usvoje odbornici obe gradske skupštine do kraja ove godine.

Ako sve bude išlo kako su dogovorile delegacije dva grada, deponija će konačno u martu dobiti novo rukovodstvo i početi da radi kao zajedničko javno preduzeće. Važno je da smo načinili prvi korak u rešavanju ovog problema. Dopunićemo sporazum o saradnji dva grada i mislim da smo na dobrom putu da rešimo sve nesuglasice – rekao je Miloš Stanojčić, načelnik Gradske uprave Šapca.

Izvor: Novosti

Written by sineza.rs