EcoFair

Ovogodišnji, 13. po redu Međunarodni sajam životne sredine – Ecofair, održan od 12. do 14. oktobra na Beogradskom sajmu rekorder je u broju održanih stručnih konfrerencijskih događaja u okviru pratećeg programa.

Read more

Druga međunarodna naučna studentska konferencija zaštite životne sredine FISEC16 održaće se od 18. do 22. maja 2016. godine u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Read more

Na svečanosti u Skupštini grada, održanoj 18. aprila 2016. godine, uručene su nagrade Najevropljanin za 2015, koju Prva evropska kuća tradicionalno dodeljuje za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, preduzetništvo i menadžment. U oblasti ekologije i prerade otpada tu nagradu je dobila Ana Petrović Vukićević, predsednica Udruženja reciklera Srbije.

Read more

Nedavno je parlament usvojio izmene Zakona o zaštiti životne sredine i Zakona o upravljanju otpadom kojima je predviđeno formiranje zelenog fonda kao budžetskog fonda.

Read more
Prvi nemačko-srpski Forum za reciklažu i upravljanje otpadom

Prvi nemačko-srpski “Forum za reciklažu i upravljanje otpadom” koji organizuje Federalno Ministarstvo ekonomije i energetike Republike Nemačke održava se 3. i 4. novembra u hotelu Falkensteiner u Beogradu. Udruženje reciklera Srbije je na konferenciji predstavljala predsednica udruženja Ana Petrović – Vukićević.

Read more

Na Beogradskom sajmu održane su dve stručne i srodne manifestacije – 11. Međunarodni sajam energetike – „Energetika 2015“ i 12. Međunarodni sajam zaštite životne sredine – EcoFair, gde je Udruženje reciklera Srbije imalo zapaženu ulogu.

Read more

Najmlađi Beograđani su imali priliku da budu istraživaći, naučnici, pa čak i da idu u poteru za blagom, povodom jedne od najzanimljivih manifestacija u gradu – šestu po redu “Noć istraživača”. U delu Reciklažni kvart, učestvovala je E- reciklaža iz Niša u saradnji sa Udruženjem Reciklera Srbije.

Read more

Gostovanje predsednice udruženja Reciklera Srbije, Ane Petrović-Vukićević u emisiji Srbija Online na TV Kopernikus, koja je emitovana 24. juna 2015. godine.

Read more

Povodom “Zelene Nedelje” koju Delegacija EU obeležava brojnim aktivnostima širom Srbije, EU Info Point Novi Sad, organizovao je Seminar za nastavno osoblje osnovnih i srednjih škola Vojvodine, na temu “Reciklaža – standardi i iskustva Evropske Unije i primena u školskim sredinama”. Predavači na seminaru bili su predstavnici Asocijacije potrošača Srbije – APOS.

Read more

Zbog nedovoljno razvijenog sakupljanja otpada za reciklažu i izvoza neprerađenog otpada u zemlje u okruženju fabrike za reciklažu otpada u Srbiji se suočavaju sa nedostatkom sirovina za preradu čime je ugroženo njihovo poslovanje, saopštili su danas predstavnici Udruženja reciklera Srbije i Srpska asocijacija reciklera ambalažnog otpada.

Read more
Page 1 of 17 1234510...Last page