eu-progresU okviru kampanje EU PROGRES “Gde je tvoj prag odgovornosti?”, više od stotinu volontera očistilo je dve divlje deponije u Djurevačkom naselju u Prokuplju.

Napunili su stotinu dzakova – više od jedne tone otpada i sekundarnih sirovina, kazao je danas za agenciju Beta predstavnik PROGRESA Dejan Drobnjak.

U čišćenju su učestvovali gradjani, učenici osnovnih i srednjih škola, predstavnici lokalne samouprave, radnici Javnog preduzeće za zaštitu i unapredjenje životne sredine, gradske Čistoće i austriskog preduzeća Werner i Weber, zaduženog za deponovanje i reciklažu otpada iz ove opštine.

“Ova kampanja koju u 25 opština juga Srbije sprovodi EU PROGRES, privlači sve veći broj učesnika čime gradjani pokazuju koliko im je stalo da žive u čistijoj i zdravoj sredini”, kazao je Drobnjak.

Načelnik opštinske uprave Ivan Rakočević ukazao je da su odlaganje otpada i zagadjenje vodenih tokova najveći problem Prokuplja.

Dodao je da opština ulaže velike napore da reši problem zagadjenja i naglasio da je razvila veoma dobru saradnju s evropskim fondovima uz čiju je pomoć realizovano više projekata.

Posle čišćenja deponija u Prokuplju i Vranju. i uličnih performansa u Leskovcu i Bujanovcu, EU PROGRES nastavlja kampanju performansima i u Kuršumliji i Novoj Varoši.

Izvor: zelenasrbija.rs

Written by sineza.rs