Udruženje Reciklera Srbije

Članovi

BOŽIĆ I SINOVI

Božić i sinovi d.o.o. Pančevo otvorili su 2006. godine BIS Reciklažni centar u Omoljici. Sertifikovan reciklažni centar za elektronski i električni otpad i fluorescentne cevi primenjuje iskustava evropskih reciklažnih centara, a sarađuje sa firmama i fizičkim licima koji žele da na pravilan način odlože rashodovanu EE opremu.

BRAĆA ILIĆ

Braća Ilić d.o.o. Bačka Palanka se bavi reciklažom metalnih i nemetalnih otpadaka i ostataka na teritoriji Vojvodine. Firma je osnovana 1993. godine u Bačkoj Palanci, kao pionir privatnog preduzetništva u delatnosti reciklaže sekundarnih sirovina.

ECO- RECYCLING 

Eco – Recycling d.o.o Novi Sad je prva kompanija u Srbiji koja se bavi reciklažom otpadnih auto i  teretnih guma, kao i ostalog gumenog otpada.

EKO METAL

Eko-metal d.o.o. Novi Sad su 2004. godine osnovali preduzetnici iz Slovenije sa velikim iskustvom u upravljanju otpadom. Glavna delatnost preduzeća je sakupljanje, transport, skladištenje i tretman elektronskog i električnog otpada, otpadnih kablova, otpadnih fotografskih hemikalija i drugih opasnih i neopasnih otpada.

EKO – SISTEM

Eko-sistem, ogranak firme Plava Frajla d.o.o. Novi Sad, bavi se reciklažom damper, putničkih i teretnih pneumatika i izradom proizvoda od reciklirane gume. Reč je o proizvodnji točkova za razne vrste kontejnera i elastičnih ploča koje se koriste za sportske terene, trim i pešačke staze, dečija igrališta, teretane.

E – RECIKLAŽA

Jugo-Impex d.o.o. Niš osnovano je 1990. godine kao preduzeće za promet obojenim metalima. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža obojenih metala-prvenstveno bakra i njegovih legura, prerada obojenih metala-proizvodnja bakarnih kokica (sektor livnice), sektor za upravljanje opasnim otpadom (sakupljanje, transport, skladištenje, tretman i konačno zbrinjavanje opasnog otpada).

HEMIGUM

 

HEMIGUM

Hemigum d.o.o. Gornji Milanovac postoji 25 godina i bavi se reciklažom neopasnog otpada, a poslednjih godina uglavnom tretmanom otpadne gume. Osnovni proizvod je gumeni granulat različitih frakcija koji se koristi za izradu sportskih terena sa elastičnom podlogom, dečijih igrališta i podloga za veštačku travu.

INOS –BALKAN

Inos-Balkan d.o.o. je jedno od vodećih preduzeća za reciklažu metala u Srbiji i bavi se preradom i kupoprodajom crnih i obojenih otpadnih metala od 1951. godine. Od 2006. godine Inos-Balkan je u vlasništvu najveće grčke kompanije za reciklažu metala Anamet.

JABLANOVICA

 

JABLANOVICA

Jablanovica d.o.o. Raška se bavi otkupom, preradom i prometom sekundarnih sirovina. Firma vrši otkup svih vrsta metala, guma i gumenog otpada. Postupak reciklaže gumenog otpada je 100% ekološki, nema nikakvog štetnog uticaja na životnu sredinu.

  • Adresa: Savatija Miloševića 14-16, 36350 Raška

  • Tel: 036 735 767
  • Tel: 065 9099909

JUGO – IMPEX

Jugo – Impex d.o.o Niš osnovan je 1990. godine kao firma za promet obojenim metalima, a nakon 4 godine poslovanja počinje otkup i reciklažu otpadnog materijala. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža otpadnog materijala, prerada i promet obojenih metala, kao i projektovanje i izvođenje radova i trgovina opremom za grejanje i klimatizaciju.

JUGOPAN

 

Jugopan d.o.o. Novi Sad je porodično preduzeće osnovano 1995. godine. Vremenom se kao osnovna delatnost firme izdvojila reciklaža i promet sekundarnih sirovina. Jugopan je prepoznatljiv po reciklaži otpadnih kablova, a firma u ponudi ima i opremu za reciklažnu industriju.

MAKSI-CO

MAKSI-CO d.o.o. Donji Adrovac se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina, najvećim delom otpadnog gvožđa, a takođe i otpadnog aluminijuma, bakra, mesinga, prohroma i dr. Od 2017. firma je počela da radi i reciklažu elektronskog i električnog otpada.

METALPROM

Metalprom d.o.o. Valjevo od osnovanja 2000. godine bavi se reciklažom crne i obojene metalurgije. Firma je 2011. godine otvorila postrojenje za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

MONBAT PLC

Monbat PLC d.o.o Inđija je preduzeće koje se bavi preradom starih olovnih akumulatora i izradom legura na bazi olova.

PNEUTECH

Pneutech d.o.o. Vrbas osnovan je 1990. godine. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja materijala i opreme za servisne radionice namenjene održavanju putničkih, teretnih, industrijskih i svih drugih vrsta pneumatika. Već 20 godina preduzeće se uspešno bavi protektiranjem teretnih guma.

PROTEKT POINT

Protekt point d.o.o. Prijepolje se bavi protektiranjem kamionskih guma po najsavremenijem sistemu Ringtread koji je patentirala italijanska firma Marangoni, svetski lider u ovoj oblasti.

REC-EE-O

REC-EE-O d.o.o. Beograd je preduzeće za sakupljanje, transport i tretman elektronskog i električnog otpada. Postrojenja za reciklažu se nalaze u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu, a REC-EE-O vrši otkup uređaja na celoj teritoriji Srbije.

SET RECIKLAŽA

Set Reciklaža d.o.o. Beograd je osnovana 2002. godine i bavi se reciklažom elektronskog i električnog otpada. Kompanija poseduje tehnologiju za reciklažu elektronske i električne opreme koja je bazirana na zero-waste tehnologiji i koja po svojim performansama prati poslednje evropske standarde.

RT @MinistarstvoZZS: "Ministarstvo će ispitati rad svih kompanija koje se bave skladištenjem otpada, jer se zakon mora striktno poštovati.…
17 July 2018
RT @ZlaPatofna: Kako odlažete medicinski otpad? Nosite u lokalnu apoteku ili pak do doma zdravlja? Ili jednostavno frljnete u kontejner? Be…
16 July 2018
RT @BalkanGreEnNews: Cesto postavljeno pitanje, a odgovor daju @RecikleriSrbije #baterije #otpad https://t.co/psCmL5pV1d
15 July 2018
Danci recikliraju 90% gradjevinskog otpada, a mi nismo ni poceli. Baca gde ko stigne. Cilj je da do 2035. reciklira… https://t.co/jQyP9ltZXg
13 July 2018
Udruzenje za ambalazu SEPEN radi studiju kojom ce identifikovati sadasnji sistem upravljanja ambalaznim otpadom u S… https://t.co/ruf5zPsLpE
12 July 2018
Vise novca od #ekotaksa u budzetu - vise novca i za investicije u ekoloske projekte. Agencija za zastitu zivotne s… https://t.co/SEYs4UrzE7
10 July 2018
Dobra ideja - akademija #cirkularna ekonomija za #MSP od septembra u organizaciji @Privrednakomora @ClimateKIC… https://t.co/MfGljbQC5M
10 July 2018
RT @recanFond: Došlo je leto, a to za nas znači mnogo zabave i još više reciklaže! Spremite se za dobre žurke i nezaboravan provod uz recik…
09 July 2018
@galsera @javiertacues @carmenboned @ajeivissa @FSE_PSOE @sadecocordoba @RafelRuiz @elelopez77 It is 4 m in Serbia too
07 July 2018
RT @galsera: Bon dia i salut!! penseu que falten papereres o ganes de fer bé les coses? #AixìNo #ÉsCaTeua https://t.co/kGrxQeeUPJ
07 July 2018