Udruženje Reciklera Srbije

Članovi

BOŽIĆ I SINOVI

Božić i sinovi d.o.o. Pančevo otvorili su 2006. godine BIS Reciklažni centar u Omoljici. Sertifikovan reciklažni centar za elektronski i električni otpad i fluorescentne cevi primenjuje iskustava evropskih reciklažnih centara, a sarađuje sa firmama i fizičkim licima koji žele da na pravilan način odlože rashodovanu EE opremu.

BRAĆA ILIĆ

Braća Ilić d.o.o. Bačka Palanka se bavi reciklažom metalnih i nemetalnih otpadaka i ostataka na teritoriji Vojvodine. Firma je osnovana 1993. godine u Bačkoj Palanci, kao pionir privatnog preduzetništva u delatnosti reciklaže sekundarnih sirovina.

ECO- RECYCLING 

Eco – Recycling d.o.o Novi Sad je prva kompanija u Srbiji koja se bavi reciklažom otpadnih auto i  teretnih guma, kao i ostalog gumenog otpada.

EKO METAL

Eko-metal d.o.o. Novi Sad su 2004. godine osnovali preduzetnici iz Slovenije sa velikim iskustvom u upravljanju otpadom. Glavna delatnost preduzeća je sakupljanje, transport, skladištenje i tretman elektronskog i električnog otpada, otpadnih kablova, otpadnih fotografskih hemikalija i drugih opasnih i neopasnih otpada.

EKO – SISTEM

Eko-sistem, ogranak firme Plava Frajla d.o.o. Novi Sad, bavi se reciklažom damper, putničkih i teretnih pneumatika i izradom proizvoda od reciklirane gume. Reč je o proizvodnji točkova za razne vrste kontejnera i elastičnih ploča koje se koriste za sportske terene, trim i pešačke staze, dečija igrališta, teretane.

E – RECIKLAŽA

Jugo-impex E.E.R. d.o.o. Niš je kompanija posvećena očuvanju životne sredine već 26 godina. Misija kompanije je da, koristeći najsavremeniju tehnologiju i mašine za reciklažu, sve vrste elektronskog otpada ukloni iz prirode, kroz siguran, efikasan i društveno odgovoran proces.

HEMIGUM

 

HEMIGUM

Hemigum d.o.o. Gornji Milanovac postoji 25 godina i bavi se reciklažom neopasnog otpada, a poslednjih godina uglavnom tretmanom otpadne gume. Osnovni proizvod je gumeni granulat različitih frakcija koji se koristi za izradu sportskih terena sa elastičnom podlogom, dečijih igrališta i podloga za veštačku travu.

INOS –BALKAN

Inos-Balkan d.o.o. je jedno od vodećih preduzeća za reciklažu metala u Srbiji i bavi se preradom i kupoprodajom crnih i obojenih otpadnih metala od 1951. godine. Od 2006. godine Inos-Balkan je u vlasništvu najveće grčke kompanije za reciklažu metala Anamet.

INOS –NAPREDAK DOO

Inos-Napredak d.o.o. Šabac osnovan je davne 1948. godine, a 2011. je izvršeno preuzimanje od firme Đolex d.o.o. Šabac. Glavna delatnost je prerada metalnog otpada (gvožđe, bakar, aluminijum), kao i nemetalnog otpada (stara hartija). Od 2018. godine firma je pokrenula tretman EE otpada.

 

JABLANOVICA

 

JABLANOVICA

Jablanovica d.o.o. Raška se bavi otkupom, preradom i prometom sekundarnih sirovina. Firma vrši otkup svih vrsta metala, guma i gumenog otpada. Postupak reciklaže gumenog otpada je 100% ekološki, nema nikakvog štetnog uticaja na životnu sredinu.

  • Adresa: Savatija Miloševića 14-16, 36350 Raška

  • Tel: 036 735 767
  • Tel: 065 9099909

JUGO – IMPEX

Jugo – Impex d.o.o Niš osnovan je 1990. godine kao firma za promet obojenim metalima, a nakon 4 godine poslovanja počinje otkup i reciklažu otpadnog materijala. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža otpadnog materijala, prerada i promet obojenih metala, kao i projektovanje i izvođenje radova i trgovina opremom za grejanje i klimatizaciju.

JUGOPAN

 

Jugopan d.o.o. Novi Sad je porodično preduzeće osnovano 1995. godine. Vremenom se kao osnovna delatnost firme izdvojila reciklaža i promet sekundarnih sirovina. Jugopan je prepoznatljiv po reciklaži otpadnih kablova, a firma u ponudi ima i opremu za reciklažnu industriju.

MAKSI-CO

MAKSI-CO d.o.o. Donji Adrovac se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina, najvećim delom otpadnog gvožđa, a takođe i otpadnog aluminijuma, bakra, mesinga, prohroma i dr. Od 2017. firma je počela da radi i reciklažu elektronskog i električnog otpada.

METALPROM

Metalprom d.o.o. Valjevo od osnovanja 2000. godine bavi se reciklažom crne i obojene metalurgije. Firma je 2011. godine otvorila postrojenje za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

PNEUTECH

Pneutech d.o.o. Vrbas osnovan je 1990. godine. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja materijala i opreme za servisne radionice namenjene održavanju putničkih, teretnih, industrijskih i svih drugih vrsta pneumatika. Već 20 godina preduzeće se uspešno bavi protektiranjem teretnih guma.

REC-EE-O

REC-EE-O d.o.o. Beograd je preduzeće za sakupljanje, transport i tretman elektronskog i električnog otpada. Postrojenja za reciklažu se nalaze u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu, a REC-EE-O vrši otkup uređaja na celoj teritoriji Srbije.

SET RECIKLAŽA

Set Reciklaža d.o.o. Beograd je osnovana 2002. godine i bavi se reciklažom elektronskog i električnog otpada. Kompanija poseduje tehnologiju za reciklažu elektronske i električne opreme koja je bazirana na zero-waste tehnologiji i koja po svojim performansama prati poslednje evropske standarde.

Za zamenu 1 tone plastičnih kesa treba 5 tona papirnih kesa, a za jednu tonu papira se poseče 10-17 stabala. Da li… https://t.co/65eBy2pWrE
08 November 2019
Otkriveno je zagađenje u 32 industrijska postrojenja. Opasan industrijski otpad biće prvo uklonjen iz HI "Viskoza"… https://t.co/QTQb0oUvso
06 November 2019
Zagađenje prirode, a time i zdravlja građana, ubuduće će biti sankcionisano kako takav nemar i zaslužuje. Zagađivač… https://t.co/PTngPLu8Jl
05 November 2019
RT @MinistarstvoZZS: Ministar #Trivan i ambasador i šef Delegacije EU u #Srbija @FabriziSem razgovarali su o Pregovaračkoj poziciji za Pogl…
04 November 2019
50 miliona litara motornog ulja “nestaje“ svake godine nakon sto se izvadi iz motora automobila i zameni novim. 50… https://t.co/jVC2R1iL1c
03 November 2019
Treba uvesti depozitni sistem za ambalazni otpad, ali ne bilo kakav. To je jedini sistem koji sakuplja vise od 80%… https://t.co/MV0iKE8nOG
31 October 2019
17 opstina ce poceti primarnu separaciju otpada od sledece godine uz pomoc projekta Ambasade Svedske - ambasador Lu… https://t.co/xbpiSfC01O
31 October 2019
Industrijski otpad neadekvatno ostavljen u EI i MIN u Nišu. Osim opasnosti od požara, opasnost su i hemikalije koje… https://t.co/lLLApxjwKx
30 October 2019
RT @savski_nasip: Video je snimljen na Novom Beogradu, savskom nasipu, beogradskom vodoizvorištu odakle dobijamo vodu. Nadležnji odbijaju d…
27 October 2019
@istok Bas tako. Taj problem je nastao kad smo ostavili auto da mu zamene ulje a nismo se pitali gde nestaju nasih… https://t.co/15bWDSi28U
27 October 2019