Udruženje Reciklera Srbije

Članovi

BOŽIĆ I SINOVI

Božić i sinovi d.o.o. Pančevo otvorili su 2006. godine BIS Reciklažni centar u Omoljici. Sertifikovan reciklažni centar za elektronski i električni otpad i fluorescentne cevi primenjuje iskustava evropskih reciklažnih centara, a sarađuje sa firmama i fizičkim licima koji žele da na pravilan način odlože rashodovanu EE opremu.

BRAĆA ILIĆ

Braća Ilić d.o.o. Bačka Palanka se bavi reciklažom metalnih i nemetalnih otpadaka i ostataka na teritoriji Vojvodine. Firma je osnovana 1993. godine u Bačkoj Palanci, kao pionir privatnog preduzetništva u delatnosti reciklaže sekundarnih sirovina.

ECO- RECYCLING 

Eco – Recycling d.o.o Novi Sad je prva kompanija u Srbiji koja se bavi reciklažom otpadnih auto i  teretnih guma, kao i ostalog gumenog otpada.

EKO METAL

Eko-metal d.o.o. Novi Sad su 2004. godine osnovali preduzetnici iz Slovenije sa velikim iskustvom u upravljanju otpadom. Glavna delatnost preduzeća je sakupljanje, transport, skladištenje i tretman elektronskog i električnog otpada, otpadnih kablova, otpadnih fotografskih hemikalija i drugih opasnih i neopasnih otpada.

EKO – SISTEM

Eko-sistem, ogranak firme Plava Frajla d.o.o. Novi Sad, bavi se reciklažom damper, putničkih i teretnih pneumatika i izradom proizvoda od reciklirane gume. Reč je o proizvodnji točkova za razne vrste kontejnera i elastičnih ploča koje se koriste za sportske terene, trim i pešačke staze, dečija igrališta, teretane.

E – RECIKLAŽA

Jugo-impex E.E.R. d.o.o. Niš je kompanija posvećena očuvanju životne sredine već 26 godina. Misija kompanije je da, koristeći najsavremeniju tehnologiju i mašine za reciklažu, sve vrste elektronskog otpada ukloni iz prirode, kroz siguran, efikasan i društveno odgovoran proces.

HEMIGUM

 

HEMIGUM

Hemigum d.o.o. Gornji Milanovac postoji 25 godina i bavi se reciklažom neopasnog otpada, a poslednjih godina uglavnom tretmanom otpadne gume. Osnovni proizvod je gumeni granulat različitih frakcija koji se koristi za izradu sportskih terena sa elastičnom podlogom, dečijih igrališta i podloga za veštačku travu.

INOS –BALKAN

Inos-Balkan d.o.o. je jedno od vodećih preduzeća za reciklažu metala u Srbiji i bavi se preradom i kupoprodajom crnih i obojenih otpadnih metala od 1951. godine. Od 2006. godine Inos-Balkan je u vlasništvu najveće grčke kompanije za reciklažu metala Anamet.

INOS –NAPREDAK DOO

Inos-Napredak d.o.o. Šabac osnovan je davne 1948. godine, a 2011. je izvršeno preuzimanje od firme Đolex d.o.o. Šabac. Glavna delatnost je prerada metalnog otpada (gvožđe, bakar, aluminijum), kao i nemetalnog otpada (stara hartija). Od 2018. godine firma je pokrenula tretman EE otpada.

 

JABLANOVICA

 

JABLANOVICA

Jablanovica d.o.o. Raška se bavi otkupom, preradom i prometom sekundarnih sirovina. Firma vrši otkup svih vrsta metala, guma i gumenog otpada. Postupak reciklaže gumenog otpada je 100% ekološki, nema nikakvog štetnog uticaja na životnu sredinu.

  • Adresa: Savatija Miloševića 14-16, 36350 Raška

  • Tel: 036 735 767
  • Tel: 065 9099909

JUGO – IMPEX

Jugo – Impex d.o.o Niš osnovan je 1990. godine kao firma za promet obojenim metalima, a nakon 4 godine poslovanja počinje otkup i reciklažu otpadnog materijala. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža otpadnog materijala, prerada i promet obojenih metala, kao i projektovanje i izvođenje radova i trgovina opremom za grejanje i klimatizaciju.

JUGOPAN

 

Jugopan d.o.o. Novi Sad je porodično preduzeće osnovano 1995. godine. Vremenom se kao osnovna delatnost firme izdvojila reciklaža i promet sekundarnih sirovina. Jugopan je prepoznatljiv po reciklaži otpadnih kablova, a firma u ponudi ima i opremu za reciklažnu industriju.

MAKSI-CO

MAKSI-CO d.o.o. Donji Adrovac se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina, najvećim delom otpadnog gvožđa, a takođe i otpadnog aluminijuma, bakra, mesinga, prohroma i dr. Od 2017. firma je počela da radi i reciklažu elektronskog i električnog otpada.

METALPROM

Metalprom d.o.o. Valjevo od osnovanja 2000. godine bavi se reciklažom crne i obojene metalurgije. Firma je 2011. godine otvorila postrojenje za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

PNEUTECH

Pneutech d.o.o. Vrbas osnovan je 1990. godine. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja materijala i opreme za servisne radionice namenjene održavanju putničkih, teretnih, industrijskih i svih drugih vrsta pneumatika. Već 20 godina preduzeće se uspešno bavi protektiranjem teretnih guma.

REC-EE-O

REC-EE-O d.o.o. Beograd je preduzeće za sakupljanje, transport i tretman elektronskog i električnog otpada. Postrojenja za reciklažu se nalaze u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu, a REC-EE-O vrši otkup uređaja na celoj teritoriji Srbije.

SET RECIKLAŽA

Set Reciklaža d.o.o. Beograd je osnovana 2002. godine i bavi se reciklažom elektronskog i električnog otpada. Kompanija poseduje tehnologiju za reciklažu elektronske i električne opreme koja je bazirana na zero-waste tehnologiji i koja po svojim performansama prati poslednje evropske standarde.

RT @LogPolitiko: Sombor, Pirot, Novi Sad i Nova Varoš dobijaju regionalne centre za upravljanje otpadom https://t.co/BEqAjPhqsq
19 July 2019
Dva preduzetnika iz Helsinkija proizvode patike od soca kafe i recikliranog plastičnog otpada. Mušterije su pronašl… https://t.co/sMS4gR8Cgg
17 July 2019
Učenice i učenici iz Beograda osvojili su 6 zlatnih medalja na takmičenju iz ekologije u Kanadi. Drago nam je što s… https://t.co/xSvFv9ZQcF
16 July 2019
RT @KaleidoskopM: Mural sa likom beloglavog supa, zaštićene vrste ptica, izrađen od recikliranog materijala od danas krasi zgradu Osnovne š…
12 July 2019
RT @EUICBG: EU je u ovih 15 godina pomogla Srbiju 🇷🇸 sa 400 miliona evra za životnu sredinu ♻️. Zaštita životne sredine ne tiče se samo odr…
10 July 2019
Nije teško naučiti odvajati otpad, ali je potreban sistem. Šimpanza u Parku divljih životinja u Šangaju naučila je… https://t.co/iFc1mxNNUy
10 July 2019
Ponosni smo sto smo kao reciklazna industrija podrzali odlazak nasih ucenika u Kanadu na Medjunarodno takmicenje u… https://t.co/YvEANbFsWD
09 July 2019
RT @FAO: “Bees mean life. Without them, most of the crops you are used to eating wouldn’t exist.” Beekeepers are showing us that bees mea…
04 July 2019
Klimatske promene nisu teme tipa “ da li ce beograd da postoji za 50 godina“ vec mnogo kompleksnija i komplikovani… https://t.co/EHmkLDlo0p
29 June 2019
Bacate smeće i gomilate otpad tamo gde mu nije mesto? 25.000 dinara. To su nove, oštrije kazne prekršaje pojedinaca… https://t.co/GJ7M9juFvY
28 June 2019