Udruženje Reciklera Srbije

Članovi

BOŽIĆ I SINOVI

Božić i sinovi d.o.o. Pančevo otvorili su 2006. godine BIS Reciklažni centar u Omoljici. Sertifikovan reciklažni centar za elektronski i električni otpad i fluorescentne cevi primenjuje iskustava evropskih reciklažnih centara, a sarađuje sa firmama i fizičkim licima koji žele da na pravilan način odlože rashodovanu EE opremu.

BRAĆA ILIĆ

Braća Ilić d.o.o. Bačka Palanka se bavi reciklažom metalnih i nemetalnih otpadaka i ostataka na teritoriji Vojvodine. Firma je osnovana 1993. godine u Bačkoj Palanci, kao pionir privatnog preduzetništva u delatnosti reciklaže sekundarnih sirovina.

ECO- RECYCLING 

Eco – Recycling d.o.o Novi Sad je prva kompanija u Srbiji koja se bavi reciklažom otpadnih auto i  teretnih guma, kao i ostalog gumenog otpada.

EKO METAL

Eko-metal d.o.o. Novi Sad su 2004. godine osnovali preduzetnici iz Slovenije sa velikim iskustvom u upravljanju otpadom. Glavna delatnost preduzeća je sakupljanje, transport, skladištenje i tretman elektronskog i električnog otpada, otpadnih kablova, otpadnih fotografskih hemikalija i drugih opasnih i neopasnih otpada.

EKO – SISTEM

Eko-sistem, ogranak firme Plava Frajla d.o.o. Novi Sad, bavi se reciklažom damper, putničkih i teretnih pneumatika i izradom proizvoda od reciklirane gume. Reč je o proizvodnji točkova za razne vrste kontejnera i elastičnih ploča koje se koriste za sportske terene, trim i pešačke staze, dečija igrališta, teretane.

E – RECIKLAŽA

Jugo-Impex d.o.o. Niš osnovano je 1990. godine kao preduzeće za promet obojenim metalima. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža obojenih metala-prvenstveno bakra i njegovih legura, prerada obojenih metala-proizvodnja bakarnih kokica (sektor livnice), sektor za upravljanje opasnim otpadom (sakupljanje, transport, skladištenje, tretman i konačno zbrinjavanje opasnog otpada).

HEMIGUM

 

HEMIGUM

Hemigum d.o.o. Gornji Milanovac postoji 25 godina i bavi se reciklažom neopasnog otpada, a poslednjih godina uglavnom tretmanom otpadne gume. Osnovni proizvod je gumeni granulat različitih frakcija koji se koristi za izradu sportskih terena sa elastičnom podlogom, dečijih igrališta i podloga za veštačku travu.

INOS –BALKAN

Inos-Balkan d.o.o. je jedno od vodećih preduzeća za reciklažu metala u Srbiji i bavi se preradom i kupoprodajom crnih i obojenih otpadnih metala od 1951. godine. Od 2006. godine Inos-Balkan je u vlasništvu najveće grčke kompanije za reciklažu metala Anamet.

JABLANOVICA

 

JABLANOVICA

Jablanovica d.o.o. Raška se bavi otkupom, preradom i prometom sekundarnih sirovina. Firma vrši otkup svih vrsta metala, guma i gumenog otpada. Postupak reciklaže gumenog otpada je 100% ekološki, nema nikakvog štetnog uticaja na životnu sredinu.

  • Adresa: Savatija Miloševića 14-16, 36350 Raška

  • Tel: 036 735 767
  • Tel: 065 9099909

JUGO – IMPEX

Jugo – Impex d.o.o Niš osnovan je 1990. godine kao firma za promet obojenim metalima, a nakon 4 godine poslovanja počinje otkup i reciklažu otpadnog materijala. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža otpadnog materijala, prerada i promet obojenih metala, kao i projektovanje i izvođenje radova i trgovina opremom za grejanje i klimatizaciju.

MAKSI-CO

MAKSI-CO d.o.o. Donji Adrovac se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina, najvećim delom otpadnog gvožđa, a takođe i otpadnog aluminijuma, bakra, mesinga, prohroma i dr. Od 2017. firma je počela da radi i reciklažu elektronskog i električnog otpada.

METALPROM

Metalprom d.o.o. Valjevo od osnovanja 2000. godine bavi se reciklažom crne i obojene metalurgije. Firma je 2011. godine otvorila postrojenje za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

MONBAT PLC

Monbat PLC d.o.o Inđija je preduzeće koje se bavi preradom starih olovnih akumulatora i izradom legura na bazi olova.

PNEUTECH

Pneutech d.o.o. Vrbas osnovan je 1990. godine. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja materijala i opreme za servisne radionice namenjene održavanju putničkih, teretnih, industrijskih i svih drugih vrsta pneumatika. Već 20 godina preduzeće se uspešno bavi protektiranjem teretnih guma.

PROTEKT POINT

Protekt point d.o.o. Prijepolje se bavi protektiranjem kamionskih guma po najsavremenijem sistemu Ringtread koji je patentirala italijanska firma Marangoni, svetski lider u ovoj oblasti.

REC-EE-O

REC-EE-O d.o.o. Beograd je preduzeće za sakupljanje, transport i tretman elektronskog i električnog otpada. Postrojenja za reciklažu se nalaze u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu, a REC-EE-O vrši otkup uređaja na celoj teritoriji Srbije.

SET RECIKLAŽA

Set Reciklaža d.o.o. Beograd je osnovana 2002. godine i bavi se reciklažom elektronskog i električnog otpada. Kompanija poseduje tehnologiju za reciklažu elektronske i električne opreme koja je bazirana na zero-waste tehnologiji i koja po svojim performansama prati poslednje evropske standarde.

Otpad predstavlјa prvenstveno komunalno-zdravstveni problem, pa tek onda resurs, pri cemu problem treba resiti, a r… https://t.co/VntLxOvgPP
25 May 2018
RT @MinistarstvoZZS: "Upravljanje otpadom je prioritet našeg Ministarstva u vremenu koje je pred nama. Danas je potpisan #Memorandum koji ć…
22 May 2018
RT @InzenjeriZZS: Srbija ima kapaciteta za reciklazu, ali nije u stanju da prikupi dovoljno sirovina iz otpada. @InzenjeriZZS @CSOnnectSrbi…
22 May 2018
Jedan bacen frizider ima stetan uticaj na ozonski omotac kao izduvni gasovi jednog automobila za godinu dana. Malo… https://t.co/HDVWOohu7A
21 May 2018
U danasnje vreme je tesko pronaci plazu bez plasticnog otpada. Istrazivaci u Holandiji kazu da su pronasli efikasan… https://t.co/rB0fdUUeUE
17 May 2018
Srpski WooBox dobio 100.000 USD od @expo2020dubai. Odrziva i jeftinija zamena za termo-izolacione kutije od stiro… https://t.co/98DJul9Qez
15 May 2018
RT @MinistarstvoZZS: "Kada je u pitanju izveštavanje o životnoj sredini siguran sam da ona u poslednjih godinu dana beleži napredak. Ono na…
14 May 2018
RT @CSOnnectSrbija: Upravljanje otpadom, nedovoljan tretman otpadnih voda, prodaja zabranjenih, veoma otrovnih supstanci na pijacama, manja…
14 May 2018
RT @ZelenaSrbija: Koalicija 27: Upravljanje otpadom i nezakonite deponije najveći problemi u zaštiti životne sredine https://t.co/2XOPOZidpR
10 May 2018
Koliko je zaposlenih u lokalnim samoupravama informisano o klimatskim promenama? Jedno od pitanja na diskusiji… https://t.co/Z4x61rCkxZ
08 May 2018