Udruženje Reciklera Srbije

Članovi

BOŽIĆ I SINOVI

Božić i sinovi d.o.o. Pančevo otvorili su 2006. godine BIS Reciklažni centar u Omoljici. Sertifikovan reciklažni centar za elektronski i električni otpad i fluorescentne cevi primenjuje iskustava evropskih reciklažnih centara, a sarađuje sa firmama i fizičkim licima koji žele da na pravilan način odlože rashodovanu EE opremu.

BRAĆA ILIĆ

Braća Ilić d.o.o. Bačka Palanka se bavi reciklažom metalnih i nemetalnih otpadaka i ostataka na teritoriji Vojvodine. Firma je osnovana 1993. godine u Bačkoj Palanci, kao pionir privatnog preduzetništva u delatnosti reciklaže sekundarnih sirovina.

ECO- RECYCLING 

Eco – Recycling d.o.o Novi Sad je prva kompanija u Srbiji koja se bavi reciklažom otpadnih auto i  teretnih guma, kao i ostalog gumenog otpada.

EKO METAL

Eko-metal d.o.o. Novi Sad su 2004. godine osnovali preduzetnici iz Slovenije sa velikim iskustvom u upravljanju otpadom. Glavna delatnost preduzeća je sakupljanje, transport, skladištenje i tretman elektronskog i električnog otpada, otpadnih kablova, otpadnih fotografskih hemikalija i drugih opasnih i neopasnih otpada.

EKO – SISTEM

Eko-sistem, ogranak firme Plava Frajla d.o.o. Novi Sad, bavi se reciklažom damper, putničkih i teretnih pneumatika i izradom proizvoda od reciklirane gume. Reč je o proizvodnji točkova za razne vrste kontejnera i elastičnih ploča koje se koriste za sportske terene, trim i pešačke staze, dečija igrališta, teretane.

E – RECIKLAŽA

Jugo-Impex d.o.o. Niš osnovano je 1990. godine kao preduzeće za promet obojenim metalima. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža obojenih metala-prvenstveno bakra i njegovih legura, prerada obojenih metala-proizvodnja bakarnih kokica (sektor livnice), sektor za upravljanje opasnim otpadom (sakupljanje, transport, skladištenje, tretman i konačno zbrinjavanje opasnog otpada).

HEMIGUM

 

HEMIGUM

Hemigum d.o.o. Gornji Milanovac postoji 25 godina i bavi se reciklažom neopasnog otpada, a poslednjih godina uglavnom tretmanom otpadne gume. Osnovni proizvod je gumeni granulat različitih frakcija koji se koristi za izradu sportskih terena sa elastičnom podlogom, dečijih igrališta i podloga za veštačku travu.

INOS –BALKAN

Inos-Balkan d.o.o. je jedno od vodećih preduzeća za reciklažu metala u Srbiji i bavi se preradom i kupoprodajom crnih i obojenih otpadnih metala od 1951. godine. Od 2006. godine Inos-Balkan je u vlasništvu najveće grčke kompanije za reciklažu metala Anamet.

JABLANOVICA

 

JABLANOVICA

Jablanovica d.o.o. Raška se bavi otkupom, preradom i prometom sekundarnih sirovina. Firma vrši otkup svih vrsta metala, guma i gumenog otpada. Postupak reciklaže gumenog otpada je 100% ekološki, nema nikakvog štetnog uticaja na životnu sredinu.

  • Adresa: Savatija Miloševića 14-16, 36350 Raška

  • Tel: 036 735 767
  • Tel: 065 9099909

JUGO – IMPEX

Jugo – Impex d.o.o Niš osnovan je 1990. godine kao firma za promet obojenim metalima, a nakon 4 godine poslovanja počinje otkup i reciklažu otpadnog materijala. Danas posluje u 3 sektora: otkup i reciklaža otpadnog materijala, prerada i promet obojenih metala, kao i projektovanje i izvođenje radova i trgovina opremom za grejanje i klimatizaciju.

METALPROM

Metalprom d.o.o. Valjevo od osnovanja 2000. godine bavi se reciklažom crne i obojene metalurgije. Firma je 2011. godine otvorila postrojenje za reciklažu elektronskog i električnog otpada.

MONBAT PLC

Monbat PLC d.o.o Inđija je preduzeće koje se bavi preradom starih olovnih akumulatora i izradom legura na bazi olova.

PNEUTECH

Pneutech d.o.o. Vrbas osnovan je 1990. godine. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja materijala i opreme za servisne radionice namenjene održavanju putničkih, teretnih, industrijskih i svih drugih vrsta pneumatika. Već 20 godina preduzeće se uspešno bavi protektiranjem teretnih guma.

PROTEKT POINT

Protekt point d.o.o. Prijepolje se bavi protektiranjem kamionskih guma po najsavremenijem sistemu Ringtread koji je patentirala italijanska firma Marangoni, svetski lider u ovoj oblasti.

REC-EE-O

REC-EE-O d.o.o. Beograd je preduzeće za sakupljanje, transport i tretman elektronskog i električnog otpada. Postrojenja za reciklažu se nalaze u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu, a REC-EE-O vrši otkup uređaja na celoj teritoriji Srbije.

SET RECIKLAŽA

Set Reciklaža d.o.o. Beograd je osnovana 2002. godine i bavi se reciklažom elektronskog i električnog otpada. Kompanija poseduje tehnologiju za reciklažu elektronske i električne opreme koja je bazirana na zero-waste tehnologiji i koja po svojim performansama prati poslednje evropske standarde.

RT @EmmanuelMacron: Let’s face it: there is not Planet B. https://t.co/vtP2NQYcv9
26 April 2018
Za zaposljavanje i investicije u reciklaznoj industriji neophodno je predvidivo poslovanje. @Ereciklaza iz Niša odl… https://t.co/teOXxMUBzK
25 April 2018
RT @vladaOCDrs: #konkurs #zeleneideje #OCDrs @tragfondacija @RockefellerFdn @ErsteBankSrbija @IKEA_Srbija i Church World Service objavlj…
24 April 2018
Dobar primer ekoloski odgovorne firme. "Halogen" iz NS skuplja sijalice i baterije u svojim prodajnim objektima… https://t.co/AWyzPtfIGn
23 April 2018
RT @hrabricistac: "Važno je da razgovaramo o posledicama koje je zagađenje opasnim otpadom ostavilo na životnu sredinu: vodu, zemljište i v…
21 April 2018
Milion ljudi, najveca uzbrdica na svetu i nijedna bacena flasa od vode. To je #bgmaraton https://t.co/pj6m6VgJVr
21 April 2018
RT @MinistarstvoZZS: Ministar #Trivan u poseti niškoj fabrici za reciklažu elektronskog i električnog otpada "Jugo-impex E.E.R.d.o.o " #rec…
20 April 2018
Firme nisu brinule o opasnom otpadu 20 god i sad je to istorijski otpad. Stecajni upravnici takvih firmi traze pomo… https://t.co/cqE82ETQOv
20 April 2018
RT @MinistarstvoZZS: Ministar #Trivan na Konferenciji "Odgovorno upravljanje otpadom" o najznačajnijim pitanjima iz oblasti upravljanja otp…
20 April 2018
RT @hrabricistac: "Neophodno je da se ekološke naknade i takse troše namenski, i neophodno je vratiti Zeleni fond u punom kapacitetu." kaže…
20 April 2018